Nordmenn har blitt meir opptekne av norsk mat etter koronakrisa. Foto: Kari Hamre / NTB scanpix / NPK

To av tre er meir opptekne av norsk mat enn før

Då koronaviruset kom til Noreg merka norske bønder ein auke i salet til privatpersonar.

Ei undersøking utført av Oslomet viser at to av tre nordmenn er meir opptekne av norskprodusert mat no enn før koronakrisa kom til Noreg, skriv NRK Innlandet.

– Nordmenn blei meir maktpolitiske bevisste og takksame for dei som bringar mat frå jordet åker og fjøs til bordet, seier forskar Annechen Bahr Brugge ved Oslomet til NRK.

Artikkelen held fram under annonsen.

Ho seier òg at det har vore ein auke i interessa for norsk mat gjennom heie 2000-talet. I fleire undersøkingar har åtte av ti svart at dei helst vil ha norskprodusert kjøt, medan halvparten er spesielt opptekne av at dei kjøper norsk mat.

Ingen svarar at dei helst vil ha utanlandske landbruksprodukt.