Samarbeid gir betre oversikt over norsk fiskehelse

Eit samarbeid mellom oppdrettsnæringa og Veterinærinstituttet skal gi ei betre oversikt over helsetilstanden til oppdrettsfisk.

Det er inngått avtalar mellom Veterinærinstituttet og dei private laboratoria for å samle eit breiare datagrunnlag til Fiskehelserapporten 2020, heiter det i ei pressemelding frå Veterinærinstituttet.

Onsdag 10. mars leverer Veterinærinstituttet den nye Fiskehelserapporten. Datagrunnlaget dekkjer over 70 prosent av alle norske oppdrettsanlegg for nokre av dei viktigaste ikkje-meldepliktige sjukdomane.

Artikkelen held fram under annonsen.

Ifølgje instituttet er dette ei vesentleg styrking i forhold til tidlegare år.

– Det er gledeleg at oppdrettsnæringa ynskjer å bidra meir til å samle data i nasjonale oversikter. Data er sjølve grunnlaget for nasjonale strategiar for prioriteringar av tiltak mot sjukdom, seier avdelingsdirektør Edgar Brun ved Veterinærinstituttet.

Eitt av selskapa som bidreg er Grieg Seafood ASA.

– Sjølv om utviklinga har gått i rett retning dei siste tiåra, så har havbruksnæringa framleis ein stor jobb igjen å gjere for å for å få til betre fiskehelse og velferd. For oss er meir kunnskap om kvifor fisken blir sjuk og døyr heilt avgjerande for å bli betre. Det gir oss eit betre grunnlag til å setje inn målretta tiltak, seier Solveig M.R. Nygaard, ansvarleg for fiskehelse i Grieg Seafood.