Matfeitt skal helst kastast i ein mjølkekartong eller annan tett behaldar i restavfallet.

– Unngå å kaste feittet i avløpet

Etter julemiddagen er det mange som kastar feitt frå pinnekjøt og ribbe rett i kjøkkenvasken. Men det kan føre til tette røyr, tilbakeslag og dyre vasskadar.

Publisert

Ifølgje nettstaden fettvett.no trur ein av seks mellom 15 og 44 år at det er greitt å helle feitt i avløpsrøyra, så lenge ein skyl med vatn etterpå. Men det stemmer ikkje, skriv forsikringsselskapet Tryg i ei pressemelding.

– Mange trur at feitt som blir helt i vasken berre forsvinn, men i realiteten legg det seg som eit seigt belegg i røyra. Over tid kan det føre til full stans, tilbakeslag og i verste fall vasskadar. I tillegg er det som ein julebuffé for rottene, seier kommunikasjonsrådgjevar i Tryg Forsikring, Espen Borge.

Fettvett.no skriv vidare at fjerning av feitt i avløpsnettet kostar fleire millionar kroner å reparere.

Slik blir du kvitt julefeittet på riktig måte:

• Lat feittet kjøle seg ned og stivne i kjelen eller forma.

• Skrap feittet over i tom mjølkekartong, aluminiumsfolie eller ein anna tett behaldar.

• Kast feittet i restavfallet.

• Tørk steikepanner og fat med tørkepapir før oppvask.

(©NPK)

Laga med Labrador CMS