Forskarane testar no ut ei badevæske i oppdrettsnæringa, der molekylet capsaicin er eit av verkestoffa. Stoffet er det same som gir den brennande kjensle når ein et chili.Foto: Marit Hommedal / NTB/ NPK

Forskarar ser om chilli kan drepe lakselus

Forskarane testar no ut ei badevæske i oppdrettsnæringa, der molekylet capsaicin er eit av verkestoffa. Stoffet er det same som gir den brennande kjensle når ein et chili.

– Det er framleis ukjent kva som ligg bak effekten til capsaicin, men vi antar den først og fremst har ein irritativ effekt på lakselus, seier forskar Mette Wesmajervi Breiland hos Nofima til NRK.

– Lusa blir slått ut av dette middelet, og døyr til slutt om ho ligg lenge nok i middelet. Det at den raskt blir affisert og «slått ut», betyr at ei kort eksponering vil kunne føre til at lusa slepper taket på laksen og fell av, seier ho.