Meteorologisk institutt varslar om fare for styrtregn for delar av Vestlandet og Møre og Romsdal onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB / NPK

Fare for styrtregn i delar av Vestlandet og Møre og Romsdal

Frå onsdag formiddag til onsdag ettermiddag er lokalt kraftige regnbyer venta i delar av Vestlandet og Møre og Romsdal. Farevarselet er justert til gult nivå.

Det er mellom anna fare for overvatn i tettbygde område og lokale flaum, skriv varsom.no.

Det er også fare for stengde vegar og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Det kan bli lokalt vanskelege køyreforhold på grunn av overvatn og fare for vassplaning.

Artikkelen held fram under annonsen.

Faren aukar klokka 08.00 og minkar klokka 18.00 onsdag. Områda med høgast sannsyn for kraftige regnbyer er delar av Vestland fylke og deler av Møre og Romsdal, vesentleg i Sunnmøre. Nedbøren bevegar seg sakte nordaustover og minkar om kvelden.

Befolkninga blir rådd til å halde seg oppdatert om utviklinga av vêret og vêrvarselet. Meteorologisk institutt gir også til råd om halde seg unna bratte skråningar, og dessutan bekker med stor vassføring.

På vegane blir befolkninga rådd til å tilpasse farten og køyre etter forholda, og unngå unødvendig ferdsel utsette stader. Meteorologisk institutt ber befolkninga om å ikkje køyre bil i vatn djupare enn 30 centimeter.

(©NPK)