Éin av ti ønskjer ikkje å sende borna tilbake til skulen neste veke. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) åtvarar om at barna kan risikere å gå glipp av undervisning. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / NPK

Éin av ti vil ikkje sende borna tilbake på skulen neste veke

Denne veka opnar barnehagane, og neste veke opnar òg småskulen att. Éin av ti foreldre seier likevel at dei ikkje vil sende borna tilbake på skulen.

Det kjem fram av ei undersøking som Opinion har gjennomført på vegner av NRK.

Lærarane for 1.–4.-trinn har sidan 12. mars halde heimeundervisning gjennom video- og chatteverktøy. Men kunnskapsminister Guri Melby (V) åtvarar om at dei barna som blir haldne heime når skulane opnar att, vil risikere å gå glipp av undervisning.

– Foreldra kan halde barna heime, men så lenge vi no seier at det er trygt å sende barna på skulen, så kan dei ikkje vente å få eit spesielt opplegg knytt til heimeundervisning slik vi har hatt dei siste vekene, seier ho.

Ho peikar på at det ikkje er ekstra ressursar til å leggje til rette for dei som ikkje har ein gyldig grunn til å halde barna heime.

– Dei er reserverte for dei elevane som ikkje kan kome tilbake på skulen, nemleg elevar i risikogruppa eller som av andre grunnar ikkje kan møte. Elles er vi nøydde til å bruke ressursane på dei som er på skulen, seier Melby.

(©NPK)