Jon Aga delte scena med fleire siderprodusentar. Systrene Kjersti Jåstad og Eli Mokleiv (t.h.) representerte Jaastad Sideri.
Charlotte Svendsen
Sofistikert sidersmaking med Jon Aga
I inngangspartiet til det gamle meieriet i Øystese står det fleire lykter med brennande lys. Det er mørkt, men både lyktene og lysslyngjer viser vegen inn til Skummesalen. Eit lokale fylt av smilande og høgttalande gjester. Borda står så tett at dei raudkledde servitørane slit med å koma seg rundt.
På borda står kveldsmaten klar. Langtidslagra ost frå Hardanger Bygdeysteri, pølse frå Fykse, eplechips, focaccia og heimelaga plommesyltetøy er dandert i fat og skåler. Nokre har allereie fylt glasa sine i baren, medan andre har tomme glas som ventar på å verta fylte med sider.
Siderfestivalen har invitert til sidersmaking med Jon Aga.