Publisert 18. september 2019 kl. 14.54.

Minneord om Kristen Sollesnes

Det var med sjokk fikk vi beskjed om at Kristen Sollesnes var gått bort, 54 år gammel. I rådhuset i Oslo har vi mistet en særlig god kollega. Vi er mange, både arbeidskamerater og samarbeidspartnere i samferdselsmiljøet, som nå har stor sorg.

Kristen har betydd mye i utviklingen av kollektivtrafikken i Oslo det siste tiåret. Han hadde en usedvanlig stor allmennkunnskap, samtidig som han hadde ekspertkunnskap på fagområdene våre: de byråkratiske prosessene, den kommunale økonomistyringen, kollektivtrafikk og forvaltningen. Kristen hadde teft for den politiske siden av alle saker og likte å jobbe i dette krevende skjæringspunktet. Han sa om seg selv at han var en kriseminimerer, og det stemte. Et klart hode og senkede skuldre har han og vi hatt god bruk for. Kristen var vennlig, særdeles hjelpsom og brukte tid på å dele kunnskap og forklare hva og hvorfor. Det står ett tomt kontor hos oss nå, men tomrommet er veldig mye større enn det. Det er ingen andre som kan ta en veldig stor og uhåndterlig oppgave ned til gode løsninger og forståelige formuleringer på så kort tid.


Vi tror Kristen var på et godt sted i livet da det plutselig tok slutt. Han gledet seg til nye store oppgaver etter valget. Han hadde venner og mange planer fremover. Vi husker for noen uker siden da han hadde skaffet Øya-billett for å oppleve The Cure og fornøyd dro av gårde fra jobben. Han likte å følge opp jentene som hadde begynt på skolen. For ikke lenge siden byttet Kristen kontor, det tok ikke mange timene før tegningene fra Sara og Marte var hengt opp over den nye pulten. Tegninger av barna selv, og av mamma og pappa. Dette var det aller viktigste for Kristen. Våre tanker er hos Thale og barna i denne tunge tiden.

Vi vil huske Kristen Sollesnes med respekt og glede.

På vegne av mange

Inger-Anne Ravlum

Ellen-Christine Koren

Solveig Hay Ingebrigtsen

Edith Grung-Olsen

Anne Sigrid Hamran