Kollisjon: Bilen midt i biletet køyrde i bilen til høgre bakfrå. Bilane fekk skadar i den kraftige samanstøyten, særleg den bakarste, men personane kom truleg frå det utan store mein. Foto: Sigbjørn Linga

Køyrde i bil som hadde stogga

Tilsynelatande kom alle uskadde frå ei bilulukke på fylkesveg 7 nær Steinsdalsfossen laurdag ettermiddag.

Tre personar i to bilar var innblanda. Ifølje politioverbetjent og innsatsleiar Jarle Sjo Myklebust i politiet stogga den eine bilen, med to personar som kom frå Norheimsund i retning Kvamskogen, for å svinga av til venstre på Dalatunvegen. Bilen som kom bak, køyrde inn i den ventande bilen. Smellen var kraftig, og føraren i bilen bak vart send til kontroll på legevakta.

Myklebust fortel at politiet kjem til å kverrsetja førarkortet til føraren i den bakarste bilen, og vil oppretta sak. Årsaka er at det ikkje er teikn til at føraren freista stogga, noko som kan tyda på at føraren ikkje har vore merksam nok i trafikken.

Politiet, ambulansetenesta og brann- og redningsteneste rykte ut til staden. Trafikken vart dirigert forbi staden. Dei to bilane som krasja, vart ståande nesten berre i det eine køyrefeltet etter kollisjonen.

Naudetatane var raskt på staden. Ulukka vart varsla om lag klokka 14.30. Foto: Eline Sandnes Fosse
Noko væskelekkasje oppstod etter ulukka. Foto: Sigbjørn Linga