09. november 2017

Frå Bratwürstchen til lutefisk

Gry Svartveit

redaksjon@hf.no

Kerstin og Günter Schmaus flytta til Jondal i mars månad i 2009. I Tyskland hadde dei selt både bustad og meklarfirma for å etablera seg på nytt og finna ein ny livsstil i Hardanger. No har dei vore vertskap ved Jondal Hotel og Gjestgjevarstad i ni sommarsesongar.


14. Oktober 2017

Fører italiensk kokkekunst til Kvam

Kvemmingane treng ikkje lenger reisa til Italia for å eta ekte italiensk mat. Keiteringverksemda Mamma Skarpen leverer heimelaga italienske rettar på døra.


05. Oktober 2017

– Det byrjar med eit eple

På garden Åkre i Nå i Ullensvang går fleire tonn frukt gjennom fruktpressa kvar dag. Ut kjem jus som til slutt skal verta dei edle dropane i Edel eplesider.


29. September 2017

Driv butikk med etikk i Herand

Gry Svartveit

redaksjon@hf.no

Liv Bente Steiro driv nettbutikken LiBe etisk mote med sal av varer innan økologisk og rettferdig handel. Frå i sommar held ho og verksemda hennar til i Herand kulturhus. Ho er glad for å ha teke avgjerda om å flytta frå hektisk byliv til det gode bygdeliv i Hardanger.


26. September 2017

– Menneske er på anbod

Gry Svartveit

redaksjon@hf.no

Steinar Langenes har vore gjennom ein utfordrande periode som dagleg leiar for Hardanger AKS. Tøffare konkurranse råkar dei svakaste, meiner han.


16. September 2017

Gjev gammalt hus nytt liv

Det har vorte mykje tømring på tømrar Heine Dalatun siste året. Etter arbeidsdagar fylt med tømring har kveldane gått med til å pussa opp eit gammalt hus i Øystese.


12. August 2017

Ikkje heilt A4

Eline Sandnes Fosse

redaksjon@hf.no

– Eg er kanskje skrudd litt annleis saman enn dei fleste, seier Bjørn Otto Wallevik. I løpet av dei siste tjue åra har han snudd opp ned på livet, kjøpt eit falleferdig bedehus, sagt opp jobben og starta sitt eige studio i Ålvik.


07. Juli 2017

Eit brennande mathjarta

Eline Sandnes Fosse

redaksjon@hf.no

– Det er eit eller anna i brystregionen som brenn litt, seier Sigurd Mo Bjørklund. Han satsa alt på matinteressa og har no eigen restaurant i København.


06. Juli 2017

Den ukjende stjerna frå Tørvikbygd

Lidvard Sandven

redaksjon@hf.no

Han er mellom verdas raskaste på skeiser i sin klasse. Likevel er sjansen stor for at du aldri har høyrt om Brynjulf Måkestad.