Fylkeskommunen skal bygge ny videregående skole sentralt i Norheimsund?

Ser i HF at den nye videregående skolen i Norheimsund skal ha mange aktiviteter, utan at det egentlig gjelder hvilke fag, aktiviteter og opplæringstilbod som skal inn i skolen. Det virker som om politikere er mer opptatt av plassering av den videregående skulen enn det som må være det aller mest viktige, nemlig å få opplæring til det som et moderne samfunnet krever. Det har vist seg at det mangler kompetente fagfolk i svært mange yrker.

Kan det være et overordnet mål å plassere skolen sentralt og sentrumsnært i Norheimsund, for at den skal kunne brukes til: kulturhus, kultursaler, bibliotek, opplæringskontor, kafé og kantine og at skolen skal være en bidragsyter til senterstrukturen for videre utvikling av regionsenteret Norheimsund?

Det viser seg at etterspørselen etter kvalifiserte fagfolk er stor i dag hos de som driver industri og skipsbyggeri, så her må det brukes fornuft for at industrien skal få tak i personer som har og kan få den rette opplæringen i yrket som kan gi industrien en framtid, og som vil gi Kvam herad de skatteinntekter som de sårt trenger.

Her er mange yrker som må til for at vi i dagens samfunn skal kunne opprettholde og følge med på teknologien som er i dag og som sikkert vil utvikle seg videre.

Når det gjelder mekanisk arbeid som plate/sveise- og maskinarbeid, så følger det med støy, røyk, lukt, transport og andre ting som ikke passer inn i et tettsted som Norheimsund, det er vel derfor kommuner lager egne industriområder, for at dette ikke går godt sammen med rene by/bygdesenter. Å bygge ny skole er ikke noe som blir gjort ofte. Derfor må skolen bli værende svært lenge. Yrkesskolen i Steinsdalen har nå blitt brukt i svært så mange år og skal fortsatt brukes.

Torleif Hamre,

tidligere yrkesskoleelev fra Steinsdalen