Torgeir Børven har venta på det fyrste målet for Brann. I dag kom to. Arkivfoto: Sigbjørn Linga

Børven skåra to for Brann

Endeleg kom seriemåla i Brann for Torgeir Børven.

Han vart avgjerande då Brann vann vestlandsoppgjeret mot Haugesund i Bergen med 3–1.

Kvemmingen gav heimelaget leiinga etter om lag 17 minutt, då han frå kort hald sett ei pasning frå Daniel Braaten i mål etter litt klabb og babb framføre målet.

– Til og med eg klara ikkje å bomma frå halvannan meter, sa han til Bergens Tidende etter kampen.

Sidan auka Sivert Heltne Nilsen leiinga til 2–0 i 1. omgang, før Haugesund reduserte etter om lag ein time.

Også det andre målet til Børven kom etter forarbeid av Braaten. Kvemmingen sette ballen kontrollert i mål med venstrefoten etter 78 minutt.

– Deilig for meg og laget, sa fotballspelaren frå Øystese, som seier til BT at det tyder mykje for han å endeleg oppfylla draumen om å skåra det fyrste målet for bergensklubben.

Ifølgje bt.no er det 848 dagar sidan førre gong Børven skåra i ein seriekamp.

Brann-trenar Lars Arne Nilsen omtalar kvemmingen som ein lur rev som vann alle duellane mot midtstopparane til gjestene sørfrå.